[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.92″ background_image=”http://mindfulyes.nl/wp-content/uploads/2018/04/Image.jpg” custom_padding=”56px|0px|90px|0px”][et_pb_row _builder_version=”3.0.92″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.92″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_testimonial author=”Jon Kabat-Zinn” job_title=”grondlegger van mindfulness” background_color=”#ffffff” background_layout=”light” _builder_version=”3.0.92″ text_orientation=”center”]Mindfulness is het bewustzijn dat ontstaat door opzettelijk je aandacht bij iets te houden, in het huidige moment en zonder te oordelen.
[/et_pb_testimonial][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.92″ custom_padding=”37px|0px|51px|0px”][et_pb_row _builder_version=”3.0.92″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.92″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″]Mindfulness helpt je om bewuster te leven, meer rust te ervaren, minder te (ver)oordelen, minder te ergeren, minder te ‘doen’ en meer te ‘zijn. Het vermindert stress en verbetert de stemming.

“Mindfulness is het bewustzijn dat ontstaat door opzettelijk je aandacht bij iets te houden, in het huidige moment en zonder te oordelen”, aldus Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness.

In 1979 richtte Jon Kabat-Zinn, van oorsprong moleculair bioloog, een stresspoli op in het Medisch Centrum van de universiteit van Massachusetts. Hij ontwierp het succesvolle en wetenschappelijk bewezen effectieve 8-weekse programma MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction. Dit programma is gebaseerd op boeddhistische meditatie tradities.

In 2002 ontwikkelden Zindel Segal en Mark Williams , hoogleraren psychiatrie en psychologie, een op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie: MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy).

Tijdens de trainingen wordt er een combinatie van MBSR en MBCT aangeboden, voor een optimale ervaring.
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.92″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_divider _builder_version=”3.0.92″][/et_pb_divider][et_pb_image src=”http://mindfulyes.nl/wp-content/uploads/2018/03/Wat-is-mindfulness.jpg” _builder_version=”3.0.92″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]