[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.92″ background_image=”http://mindfulyes.nl/wp-content/uploads/2018/04/Image-1-1.jpg” custom_padding=”0px|0px|325px|0px”][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.92″ custom_padding=”35px|0px|31px|0px”][et_pb_row _builder_version=”3.0.92″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.0.92″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″]

Mijn naam is Lisette Willers. In 2016 heb ik mijn studie Geneeskunde afgerond en sindsdien ben ik werkzaam als arts. In 2008 ben ik geïnteresseerd geraakt in het beoefenen van mindfulness en sindsdien heb ik verschillende cursussen en retraites gevolgd, naast mijn dagelijkse eigen oefening. In december 2017 heb ik de opleiding tot mindfulness trainer afgerond en ben ik gestart met het geven van cursussen.

 

Waarom mindfulness?

Er is een periode geweest dat ik wat minder lekker in mijn vel zat. Daarvoor gaan we een jaar of 10 terug in de tijd. Ik zat midden in mijn studententijd en wilde van alles. Mijn studie in 1 keer halen, nieuwe vrienden maken, actief zijn bij mijn studentensurfvereniging, sporten in teamverband en vooral nooit één avond alleen thuis zijn. Dat vond ik maar een triest idee. Het resultaat was dat ik altijd bezig was, nooit tijd nam om tot rust te komen en bakken met geld uitgaf aan etentjes, kleding et cetera om me goed te voelen. En toch voelde ik me niet goed. Ondanks alle bezigheden en het op papier perfecte leven voelde ik me leeg van binnen. Ik had geen flauw idee wat ik voelde en wilde vooral afleiding van die kritische stem ergens op de achtergrond die zei dat ik niet goed genoeg was. Ik was af en toe somber en toen ik mezelf begon te “verdoven” met eten, raadde een vriendin me aan om een cursus mindfulness te doen. Ik ben in eerste instantie gestart met een online cursus en dat was slechts het begin. In de loop van de jaren is mindfulness een steeds groter deel gaan uitmaken van mijn leven. Ik kan zelfs zeggen dat het onmisbaar is geworden. Door mindfulness heb ik mezelf leren kennen en accepteren. Ik heb gezien dat negatieve/stressvolle gedachtes en gevoelens van tijdelijke aard en bovendien niet de waarheid zijn. Ik heb het lichtje in mezelf ontdekt. Ik heb ervoor gekozen om meer rust in mijn leven in te bouwen, om meer te genieten van het contact met de mensen om me heen en de natuur, om een hoog salaris in te ruilen voor vrije tijd. Ik ben bewust en gezond gaan eten omdat ik beter naar mijn lichaam luisterde en kilo’s afgevallen. Deze verandering heeft niet in 1 dag, noch in een paar weken plaatsgevonden. Ook waren er, naast de mindfulness, andere factoren die de verandering teweeg brachten. Het is een jarenlang proces geweest met vallen en opstaan. Maar dat mindfulness mijn leven een positieve twist heeft gegeven is een ding dat zeker is. Daarom wil ik mindfulness zo graag met anderen delen. Het effect zal bij iedereen verschillend zijn en de één zal er meer aan hebben dan de ander, maar niet geschoten is altijd mis. Namasté!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.0.92″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_team_member name=”Lisette Willers” image_url=”http://mindfulyes.nl/wp-content/uploads/2018/03/Over-de-trainer.jpg” _builder_version=”3.0.92″ border_radii_image=”on|100px|100px|100px|100px” text_orientation=”center”][/et_pb_team_member][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]