Lisette en Cainã, jullie hebben het mogelijk gemaakt. Een rustig huis met goede vibes, dichtbij onze surfspot, yogalessen, hele lekkere gezonde vegetarische voeding, mooie wandeling in de natuur, zon, diepgaande gesprekken met leuke mensen… ik kom zeker terug en zal er in de tussentijd baat bij hebben om balans te vinden in mijn dagelijks leven. Nogmaals bedankt jullie twee:)

Mindfulness retraite

Binnenkort nieuwe data, wij zijn momenteel op zoek naar onze eigen locatie in Portugal

Vale da Telha, Aljezur, Portugal

Hoe heerlijk zou het zijn om vijf dagen helemaal tot rust te komen? Om je lichamelijke en mentale welzijn te verbeteren? Even geen deadlines, e-mails, dringende telefoontjes en zorg voor anderen, maar puur tijd voor jezelf?

Omdat het in het dagelijks leven soms moeilijk kan zijn om een moment voor jezelf te nemen, laat staan meerdere dagen, organiseert Mindfulyes dit jaar 5-daagse retraites in het zuiden van Portugal. Een retraite staat in het teken van balans op alle fronten, door een combinatie van mindfulness, surfen, yoga, gezonde voeding en leven volgens een natuurlijk ritme.

Waarom de combinatie mindfulness en surfen? Beiden leren je om in het moment aanwezig te zijn en om te ontspannen op zowel mentaal als fysiek niveau. Door vóór het surfen mindfulness te beoefenen ben je tijdens het surfen meer geconcentreerd, word je minder afgeleid door gedachtes, minder belemmerd door prestatiedruk en  kun je beter omgaan met eventuele angst. 

Voor en door wie?

De retraites zijn voor iedereen toegankelijk, zowel beginnend als gevorderd in mindfulness/meditatie. Het surfdeel is optioneel en tevens voor alle levels (beginner-intermediate-gevorderd). Er is ruimte voor 8 deelnemers. 

De retraites worden georganiseerd door Lisette Willers (zie het tabblad ‘over de trainer’ voor meer informatie) en haar vriend Cainã Souza da Silva. Cainã is een Braziliaans professioneel surfer en gecertificeerd surfleraar. Cainã heeft 10 jaar ervaring met het geven van surflessen en staat bekend om zijn positiviteit en enthousiasme. Cainã groeide op in Baía da Traicão, een indianenreservaat aan de kust van Brazilië. Hierdoor heeft hij van jongs af aan geleerd om in harmonie te leven met de natuur en om aanwezig te zijn in het moment. 

Programma

Het programma zal bestaan uit 2 mindfulness sessies per dag of 1 stiltemiddag. Daarnaast wordt er elke dag een activiteit georganiseerd, zoals een yogales, sunrise surf of een wandeling in de natuur. De surflessen worden voorafgegaan aan een warming-up (mindful bewegen) en een korte meditatie gericht op sport. Ook zijn er elke dag een aantal uren vrij te besteden. 

De maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen en worden vegetarisch of veganistisch en grotendeels glutenvrij bereid. Als extraatje wordt er een workshop gezonde voeding aangeboden met kennis en tips om een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Tevens is er een mogelijkheid om een ontspanningsmassages te boeken.

Locatie

Vale da Telha is een buitenwijk van Aljezur, een pittoresk dorpje gelegen aan de zuidwestkust van Portugal. De locatie ligt midden in een natuurgebied, op 10 minuten loopafstand van een meer en op 8 minuten rijden van praia da Arrifana, een prachtig zandstrand omgeven door rotspartijen. Het strand staat bekend om zijn vriendelijke en consistente golven, speciaal voor beginnende en gemiddelde surfers.

De villa bestaat uit een woonkamer, keuken, meditatieruimte, 6 slaapkamers, 3 badkamers, veranda en een tuin. Het is mogelijk om een privé-kamer of een gedeelde kamer te boeken. 

Prijzen  

1. Kamer boven 2 personen: €500 pp (1x 2-persoonsbed)

2. Privékamer beneden 1 persoon: €510,-

3. 2p Gedeelde kamer boven: 1x 2-persoonsbed á €490,- pp, 1x 1-persoonsbed á €470,- pp  

4. 2p Gedeelde kamer boven: 1x 2-persoonsbed á €510,- pp, 2x 1-persoonsbed á €460,- pp

5. 2p Gedeelde kamer beneden: 2x 1-persoonsbed á €430,- pp

De prijs is inclusief 4 overnachtingen, 4x ontbijt, 4x lunch, 4x diner, fruit en non-alcoholische dranken, 6x mindfulness, 1x stiltemiddag, 2x yoga, 1x natuurwandeling, 1x workshop gezonde voeding en 21% BTW.

En exclusief vliegreis, reis-en annuleringsverzekering en vervoer naar de locatie.

N.B. de badkamers worden gedeeld (2-4 personen per badkamer). De ruimte boven is groter en luxer dan de ruimte beneden. Een 2-persoonsbed kan slechts door 1 persoon worden geboekt, m.a.w. je hebt het hele bed voor jezelf. 

 

Optioneel: 2x sunrise surfles á 2 uur per keer met mindful bewegen en korte meditatie vooraf:

– Inclusief surfboard en wetsuit: €55,-

– Exclusief surfboard en wetsuit: €35,-