Lisette en Cainã, jullie hebben het mogelijk gemaakt. Een rustig huis met goede vibes, dichtbij onze surfspot, yogalessen, hele lekkere gezonde vegetarische voeding, mooie wandeling in de natuur, zon, diepgaande gesprekken met leuke mensen… ik kom zeker terug en zal er in de tussentijd baat bij hebben om balans te vinden in mijn dagelijks leven. Nogmaals bedankt jullie twee:)

Mindfulness retraite

Juni 2021

Vale da Telha, Aljezur, Portugal

Hoe heerlijk zou het zijn om vijf dagen helemaal tot rust te komen? Om je lichamelijke en mentale welzijn te verbeteren? Even geen deadlines, e-mails, dringende telefoontjes en zorg voor anderen, maar puur tijd voor jezelf?

Omdat het in het dagelijks leven soms moeilijk kan zijn om een moment voor jezelf te nemen, laat staan meerdere dagen, organiseert Mindfulyes 5-daagse retraites in het zuiden van Portugal. Een retraite staat in het teken van balans op alle fronten, door een combinatie van mindfulness, surfen, yoga, gezonde voeding en leven volgens een natuurlijk ritme.

Waarom de combinatie mindfulness en surfen? Beiden leren je om in het moment aanwezig te zijn en om te ontspannen op zowel mentaal als fysiek niveau. Door vóór het surfen mindfulness te beoefenen ben je tijdens het surfen meer geconcentreerd, word je minder afgeleid door gedachtes, minder belemmerd door prestatiedruk en  kun je beter omgaan met eventuele angst. 

Voor en door wie?

De retraites zijn voor iedereen toegankelijk, zowel beginnend als gevorderd in mindfulness/meditatie. Het surfdeel is optioneel en tevens voor alle levels (beginner-intermediate-gevorderd). Er is ruimte voor 8 deelnemers. 

De retraites worden georganiseerd door Lisette Willers (arts en mindfulness trainer, zie het tabblad ‘over de trainer’ voor meer informatie) en haar vriend Cainã Souza da Silva. Cainã is een Braziliaans professioneel surfer en gecertificeerd surfleraar en masseur. Cainã heeft ruim 10 jaar ervaring met het geven van surflessen en staat bekend om zijn positiviteit en enthousiasme. Cainã groeide op in Baía da Traicão, een indianenreservaat aan de kust van Brazilië. Hierdoor heeft hij van jongs af aan geleerd om in harmonie te leven met de natuur en om aanwezig te zijn in het moment. 

Programma

Het programma zal bestaan uit 2 mindfulness sessies per dag of 1 stiltemiddag. Daarnaast wordt er elke dag een activiteit georganiseerd, zoals een yogales, sunrise surf of een wandeling in de natuur. De surflessen worden voorafgegaan aan een warming-up (mindful bewegen) en een korte meditatie gericht op sport. Ook zijn er elke dag een aantal uren vrij te besteden. 

Het ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen en worden vegetarisch of veganistisch en grotendeels glutenvrij bereid. Als extraatje wordt er een workshop gezonde voeding aangeboden met kennis en tips om een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Tevens is er een mogelijkheid om een sport- en/of ontspanningsmassage te boeken.

Locatie 

Vale da Telha is een buitenwijk van Aljezur, een pittoresk dorpje gelegen aan de zuidwestkust van Portugal. De locatie ligt midden in een natuurgebied, op 5 minuten loopafstand van een meer en op 5-10 minuten rijden van praia da Arrifana en praia do Monte Clérigo, prachtige zandstranden omgeven door rotspartijen. Praia da Arrifana staat bekend om zijn vriendelijke en consistente golven, speciaal voor beginnende en gemiddelde surfers.

Casa do Amor

Na een jarenlange zoektocht in Portugal zijn Lisette en Cainã sinds mei 2020 de trotse eigenaren van ‘Casa do Amor’. Een droom die is uitgekomen! De villa bestaat uit een woonkamer, keuken, (deels overdekte) openlucht meditatie- en yoga ruimte, 4 slaapkamers, 3 badkamers, tuin met zwembad en bbq. Een ideale plek voor het organiseren van retreats.

Prijzen – Retreat juni 2021 

1. 2-Persoonskamer (1x 2-persoonsbed) met badkamer: €500,- per persoon 

2. 2-Persoonskamer (2x 1-persoonsbed) met gedeelde badkamer: €470,- per persoon

* Prijzen per persoon en op basis van een gedeelde kamer.

* Privé-kamer beschikbaar voor een meerprijs van €300,-.

* Terugkerende gasten en eerdere deelnemers van een (online) cursus mindfulness bij Mindfulyes ontvangen 10% korting.

De prijs is inclusief 4 overnachtingen, 4x ontbijt, 4x diner, fruit en non-alcoholische dranken, 6x mindfulness meditatie, 1x stiltemiddag, 2x yoga, 1x natuurwandeling en 1x workshop gezonde voeding.

En exclusief vliegreis, reis-en annuleringsverzekering, vervoer naar de locatie en lunch (er is een koelkast beschikbaar voor algemeen gebruik).

 

Optioneel:

* 2x sunrise surfles (En) á 2 uur per keer met mindful bewegen en korte meditatie vooraf:

– Inclusief surfboard en wetsuit: €55,-

– Exclusief surfboard en wetsuit: €35,- 

* Massages